GYH Metro

Projeden Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gayrettepe’den İstanbul Havalimanı’na yolcu taşıyacak olan metro hattının ilk kaynak törenine katıldı. / 18.01.2020

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/cumhurbaskani-erdogandan-istanbul-havalimani-metrosu-icin-ilk-kaynak-41422922

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gayrettepe’den İstanbul Havalimanı’na yolcu taşıyacak olan metro hattının ilk kaynak törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Gayrettepe’den İstanbul Havalimanı’na 35 dakikada gidileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının, Türkiye’nin “ilk hızlı metrosu” unvanını kazanacağını belirterek, “Bu hatla Havalimanı-Gayrettepe arasındaki ulaşım 35 dakikada sağlanacak.” dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Projesi İlk Ray Kaynağı Töreni’nde yaptığı konuşmada, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Projesi’nde sona yaklaşıldığını söyledi.

Projenin hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, Türkiye’yi son 17 yılda tarihinin en büyük projeleriyle tanıştırdıklarını, bu projelerin önemli bir bölümünü de İstanbul’da gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

İSTANBUL YENİ HAVALİMANI METROSUNDA REKOR KIRILDI / 03.10.2018

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/istanbul-yeni-havalimani-metrosunda-rekor-kirildi-40975075

İstanbul Yeni Havalimanı metrosunda rekor kırıldı.

İstanbul Yeni Havalimanı metrosunda rekor kırıldı

İstanbul Yeni Havalimanı metro yapım hattında tüm zamanların ilerleme rekoru kırıldı.

İstanbul Yeni Havalimanı metro yapım hattında tüm zamanların ilerleme rekoru kırıldı. Gayrettepe-İstanbul Yeni havalimanı metro hattının yapımı devam ederken, dünkü çalışmalar sonunda Türkiye’deki tüm zamanların rekoru kırıldı. İhsaniye istasyonundan kazıya başlayan TBM aracı günlük 49,5 metre ilerleme hızı ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

3. HAVALİMANI METRO HATTINDA İHALE YAPILDI / 25.11.2016

Kaynak : https://www.haberturk.com/ekonomi/emlak/haber/1242447-3-havalimani-metro-hatti-detaylari-belli-oldu#

Ulaştırma, Denizlicilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak, 2 etap halinde gerçekleştirilecek ve 6 ilçeden geçecek olan 3. Havalimanı metro hattı ihalenin sonuçlandığını duyurdu.

3. Havalimanı Metro Hattında İhale Yapıldı

AA’nın haberine göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Bugün Gayrettepeden İstanbul Havalimanına gidecek raylı sistemin ihalesi yapıldı. İhale bedeli 999 milyon 769 bin 962 euro. Yani yaklaşık bir milyar euro. Bugün bağlandı. Bunun Türk lirası karşılığı 3,5 milyar lira.” dedi.

ÇED RAPORU EYLÜLDE TAMAMLANMIŞTI

12 Eylül’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname”nin 15. maddesi çerçevesinde 2014 yılı Yatırım Programına alınan “3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı Etüd-Proje” işi kapsamında 34 kilometre uzunluğunda Gayrettepe-Yeni Havalimanı ile 31 kilometre uzunluğunda Halkalı-Yeni Havalimanı olmak üzere toplam 65 kilometre olarak planlanan raylı sistem hattının, birinci aşaması olarak belirlenen Gayrettepe-Yeni Havalimanı kesimine ilişkin projenin, ÇED Belgesi ve fizibilite etüdü işlerinin tamamlandığını söylemişti.

Söz konusu hattın yapımının Bakanlıkça üstlenilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 1 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlandığını anımsatan Arslan, “2018 yılı içinde açılışı planlanan İstanbul Yeni Havalimanı Projesine yetiştirilmesi amacıyla yaklaşık 4 milyar 816 milyon 744 bin 896 lira yatırım bedelli Gayrettepe-Yeni Havalimanı Raylı Sistem hat kesimi inşaat, elektro mekanik ve araç alımı işlerinin 2016 yılı yatırım programına alınmasına yönelik Kalkınma Bakanlığına gönderilen yazımızla YPK Kararı alınmasını talep ettik. YPK kararı alındığı takdirde ihale işlemlerine başlanılacak.” diye konuşmuştu.

Menü